С оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите,

...
С оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите,
Коментари Харесай

Прокуратурата спира комуникацията с президентството

С оглед прецизното съблюдаване на правилото за разделяне на управляващите, основният прокурор на Република България Иван Гешев декларира, че Прокуратурата прекратява всевъзможни контакти с президентството, с изключение на формалната писмена преписка, до изговаряне на Конституционния съд по дело №1/2020 година за предоставяне на наложително пояснение на наредбата на член 103 от Конституцията на Република България. Това се споделя в известие на уеб страницата на Прокуратурата и се добавя, че " претекст за това решение е и нуждата да се избегнат всевъзможни подозрения и опити за въздействие над институцията. "
Припомняме, че на 28 януари бе обявено, че Прокуратурата е открила данни за висока степен на възможност за съпричастност към незаконна активност на президента. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Тук можете да видите СЪОБЩЕНИЕТО.
Прокуратурата популяризира аудио файлове (които можете да чуете на уеб страницата на Прокуратурата.) по следствие на назначението на Десислава Радева във Военновъздушни сили. Президентшата беше ПР на институцията, като в акцията на Радев за президент излезе информация от Инспектората на Министерството на защитата (тогава министър беше Николай Ненчев), че Радева - тогава с фамилия Генчева и във фактическо общуване с Радев, е назначена непозволено за пиар на Военновъздушни сили и е съчетавала две щатни длъжности.
При въпрос на Actualno.com Радев непосредствено отхвърли , на конференцията след успеха си на президентските избори, а две години по-късно КПКОНПИ не откри спор на ползи при президента - поради изтекла отминалост.
Антикорупционната комисия ревизира и други изказвания тогава - че Военновъздушни сили плащали наем на жилище в София, в което Румен и Десислава Радеви живеели дружно и за договорка на президента от 2010 година, когато той е купил апартамент от 143 кв. м в столичния квартал " Гео Милев " за 168 хиляди лева
" От събраните по преписката доказателства не се откри Румен Радев и Десислава Радева да са живели на еднакъв адрес и да имат общи деца за проверявания интервал ", написа в решението на КПКОНПИ. Антикорупционната комисия споделя и, че договорката с жилището в " Гео Милев " е от 2005 година, а тогава още не е имало Закон за спор на ползи и Радев не е заемал висша обществена служба.
Именно по тези тематики прокуратурата пусна запис на телефонни диалози, с присъединяване в един от тях на мъж, чийто глас наподобява на този на Румен Радев - какви документи и информация да се дават на Антикорупционната комисия, надлежно какво е непокътнато и унищожено, защото Радев и брачната половинка му от дълго време не са чиновници на Военновъздушни сили. Освен това има диалог точно на тематика по какъв начин Радева не била длъжна да споделя къде живее.
Какво разгласява Прокуратурата може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР