С оглед проследяване на потенциалното въздействие от дейностите по спасителната

...
С оглед проследяване на потенциалното въздействие от дейностите по спасителната
Коментари Харесай

Нормализират се стойностите на азот в морето след изтеглянето на Вера Су

С оглед следене на евентуалното влияние от дейностите по избавителната интервенция, през днешния ден още веднъж се организира спомагателният площен мониторинг в акваторията на случая. Разположението на пунктовете разрешава следене на евентуално влияние върху морската околна среда в по-дългосрочен проект посредством осъществяване на периодически моделирани проучвания на крайбрежните морски води, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

В деня на изпомпване на втечнения товар е регистрирана оптималната стойност на следените индикатори в непосредствена непосредственост до заседналия кораб (за азот амониев – 0,7 mg/l). На разстояние 60 м на юг стойностите са били доста по-ниски, а в референтният пункт на 1 км северно - още по-ниски.
 Имало е действителна заплаха корабът Вера Су да се разцепи и потъне Имало е действителна заплаха корабът " Вера Су " да се разцепи и потъне
" Вера Су " е бил пред действителната заплаха да се разцепи. Това изясни капитан Андрей Станев, началник на интервенцията по море, при която к...

След изтеглянето на заседналия кораб данните досега сочат наклонност към понижаване на установените пикове и връщане в границите, присъщи за водното тяло (0,04 – 0,02 mg/l за азот амониев), или от 17 до 35 пъти по-ниски от стойностите в деня на разтоварване.

Повишената централизация в предходен интервал се редуцира вследствие на физичното разреждане в морската вода, както и на динамичността на хидрометеорологичните фактори – вятър, неспокойствие и течения, присъщи за сезона в този район.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР