С оглед осигуряване на безопасност на движението и предприемане на

...
С оглед осигуряване на безопасност на движението и предприемане на
Коментари Харесай

Стара Загора с промени в движението този уикенд заради Писта Стара Загора 2017

С оглед обезпечаване на сигурност на придвижването и предприемане на нужните ограничения за съблюдаване на реда за образуване на " Писта Стара Загора 2017 ", кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по авто спорт, Община Стара Загора вкарва ограничавания на придвижването.

На 30 септември, събота, за времето от 10:00 часа до 16:00 часа и на 01 октомври, неделя за времето от 08:00 часа до 14:00 часа се стопира придвижването на персонален, договориран и публичен градски превоз, както и на моторни транспортни средства, извършващи превоз за лична сметка по улиците, през които минава трасето на автомобилното съревнование, както следва:

Движението ще бъде спряно по бул. " Никола Петков ", в сектора от бул. " Никола Петков " номер 20 /Съюз на българските автомобилисти - клон Стара Загора/ до разклона за кв. " Зора ", без да се лимитира придвижването в кръстовището на бул. " Никола Петков " и СБА.

Движението на персонален, публичен, договориран превоз и на МПС-та, извършващи превоз за лична сметка, ще се реализира по обходен маршрут, както следва:

За движещите се по път II-66 посока от изток на запад, на кръстовището за с. Хрищени се отбива придвижването за София, Казанлък и Хасково. Минава се през с. Хрищени. Маршрутът минава през кв. " Голеш ". На кръстовището на пътя за с. Хрищени и път I-5, придвижването към Хасково е затворено. Всички коли минават през гр. Стара Загора - надлез " Наталия " - бул. " Славянски " - бул. " Св. Патриарх Евтимий ".

Движещите се посока Бургас, минават през с. Хрищени към път II-66.

Движението от път I-5 към Стара Загора и Бургас се отбива на надлеза за Раднево, през Стара Загора и с. Хрищени; МПС над 3,5 тона, движещи се от Русе и Бургас към Свиленград се отбиват през Нова Загора на надлеза на път I-6 и II-55 на юг от гр. Гурково;

Товарните МПС над 3,5 тона, движещи се от Свиленград към Русе и Бургас се насочват по автомагистрала " Тракия " ;

Обществения превоз, обслужващ кв. " Зора ", ще се движи по обходен маршрут, както следва: ул. " Родопи " - с. Хрищени - път II-66 - вход магазин " Метро " /изток/ и обратно;

Маршрутът на автобусна линия номер 13 ще се извършва до СБА;

Пътуващите с градски превоз от кв. " Зора ", ще бъдат обслужвани от автобусни линии номер 9, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 22, 24.

Движението на публичния градски превоз ще се възстановява неотложно след привършване на мероприятието, по преценка на чиновниците, директно ангажирани с защитата на събитието.

Община Стара Загора се извинява за породеното стеснение и приканва за прецизно съблюдаване на отвесната пътна сигнализация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР