С оглед на усложнената епидемиологична обстановка, рязкото покачване броя на

...
С оглед на усложнената епидемиологична обстановка, рязкото покачване броя на
Коментари Харесай

Няма да има компромис за сватбите в Кърджали

С оглед на усложнената епидемиологична конюнктура, внезапното повишаване броя на инфектираните с ковид и риска от разпространяването му по време на всеобщи прояви, Областният спешен щаб не намира съображение да позволи по изключение провеждането на авансово проведени сватби, кръщенета и други фамилни празненства, единствено за времето от 10.07 до 12.07.2020 година в това число.

Щабът счита, че сходна стъпка не е правно стимулирана и би била в несъгласие със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за въвеждане на нови ограничаващи ограничения, в която се позволява сходни групови събирания да са до 30 индивида.

Вижте новата заповед на министър Ананиев

Решението бе взето с цялостно единогласие от членовете на Кризисния щаб – медици, здравни управляващи, органите на реда. Съзнаваме, бе сватбените салони и съпътстващите ги услуги търпят съществени стопански загуби от анулацията на проведените събития и че това визира ползите на стотици фамилии, само че сме уверени също по този начин, че противоположното би заплашило живота и здравето на хиляди хора, сподели регионалният шеф Никола Чанев.

Такава отговорност Щабът не може да носи, безапелационен е той, представен от АрдаНюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР