С официална церемония беше открита ремонтираната сграда на Регионалната дирекция

...
С официална церемония беше открита ремонтираната сграда на Регионалната дирекция
Коментари Харесай

Официално откриха ремонтираната сграда на пожарната служба в Добрич

С публична гала беше открита ремонтираната постройка на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) в Добрич. Ремонтните действия са по план „ Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и ремонт на постройката на РДПБЗН (РС ПБЗН) – Добрич “, който е част от капиталовата стратегия на община Добрич за интервала 2014 – 2020 година Общата стойност на плана е 600 000 лева като 510 000 лева са от европейско финансиране . Средствата са отпуснати по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Сградата е санирана, положена е топлоизолация, актуализирана е отоплителната апаратура.
Директорът на РДПБЗН комисар Дарин Димитров съобщи, че обновяването на сградния фонд ще докара до икономии на електрическа енергия, а резултатът от топлоизолацията е усетен още при първите захлаждания. По негови данни всекидневно 50 чиновници са на промяна и те към този момент разполагат с по-добри условия. При гасене на пожари огнеборците са покрити със сажди, а в студените месеци се прибират в службата премръзнали и към този момент ще са в по-топла и уютна конюнктура.

Щатът на дирекцията е напълнен с назначени неотдавна 6 нови чиновници. На всекидневно дежурство са 25 пожарни коли на територията на региона. По думите на комисар Димитров техниката е задоволителна, а при нужда се употребяват машини от други региони. Служителите от време на време обхождат самотни възрастни хора и ги срещат с ограниченията за безвредно потребление на отоплителните уреди. Миналата година е имало двама потърпевши при пожари, породени от отоплителни уреди.
По думите на кмета на Добрич Йордан Йорданов това е първата постройка, ремонтирана по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ в града. Предстои да бъдат подадени документи и за ремонт на постройката на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Вече са определени изпълнителите и за ремонта на няколко детски градини и учебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР