С официална декларация на днешното си заседание Столичният общински съвет

...
С официална декларация на днешното си заседание Столичният общински съвет
Коментари Харесай

СОС подкрепя кандидатурата на София за домакин на Младежка зимна олимпиада

С публична декларация на днешното си съвещание Столичният общински съвет (СОС) одобри декларация в поддръжка на кандидатурата на София за хазаин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година Общинските съветници дават позитивна оценка за напъните на Министерство на младежта и спорта, което интензивно работи от няколко месеца за подготовката и представянето на българската кандидатура пред Международния олимпийски комитет. СОС показва кардинално мнение да взе участие в процеса и да подкрепя напъните София да стане хазаин на този влиятелен интернационален конгрес.

Декларацията е гласувана в следствие от предложение на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване и ръководител на „ Патриоти за София – Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА “ Карлос Контрера. На 7-ми ноември той внесе предложение в този смисъл, което е прегледано от краткотрайната работна група за Витоша при Столичен общински съвет. Одобрен е текстът на декларацията и с болшинство от общинските съветници е реализиран консенсус.

Според Карлос Контрера, с този акт Столична община и Общинският съвет декларират ясна позиция, че желаят да вземат участие в процеса и са подготвени да подкрепят напъните на Министерски съвет, Министерство на младежта и спорта и на спортната общност за представянето на една мощна кандидатура. Според него, това е разумна стъпка, с която локалната власт демонстрира заинтригуваност и предпочитание българската столица София да бъде хазаин на върховен състезателен конгрес.

В декларацията се показва, че това значимо спортно събитие ще способства за развиването на град София като европейска спортна столица, както и ще разреши дейна политика по рационализация на спортните уреди.

Декларацията беше подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ и „ Патриоти за София – Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА “. Без ясни причини общинските съветници от ДСБ и Нормална страна, както и един представител на Българска социалистическа партия, не поддържаха декларацията, с което се оповестиха де факто срещу провеждането на олимпиадата в София - нещо, което евентуално ще бъде употребявано от съперниците ни в конкуренцията за семейството.

Ето и цялостния текст на декларацията, призната от Съвета:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

за поддръжка на кандидатурата на София за хазаин на

Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година

 

Столичният общински съвет показва поддръжка за кандидатурата на София за хазаин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година. Това значимо спортно събитие ще способства за развиването на града като европейска спортна столица и ще даде нови благоприятни условия на жителите и гостите за здравословни действия.

Във връзка с тази кандидатура Столичният общински съвет показва поддръжка за напъните на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните уреди на територията на Политическа партия „ Витоша “, както и на спортните обекти в града и по този начин да се започва подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „ София - 2024 “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР