С очаквания за титанична битка между Рафаел Надал и Новак

...
С очаквания за титанична битка между Рафаел Надал и Новак
Коментари Харесай

"Ролан Гарос" 2019: Ще бъде ли свален от трона Рафаел Надал

С упования за титанична борба сред Рафаел Надал и Новак Джокович стартира тазгодишния " Ролан Гарос " – вторият шампионат от Големия шлем за сезона. Единствената конкуренция на клей по традиция е една от най-интересните и също по този начин най-тежката от физическо естество.

Тазгодишният " Ролан Гарос " бележи завръщането на Роджър Федерер в Париж, откакто в последните три години швейцарецът пропускаше шампионатите на алено. Точно преди 10 години Маестрото завоюва единствената си купа във френската столица. След три следващи извоювани трофеи от Шлема Джокович също е окуражен да победи на " Ролан Гарос " за повторно в своята кариера.

Въпреки всичко любимец №1 на експерти и букмейкъри е Рафаел Надал, който ще се бори за своята 12-а Купа на мускетарите.

През 2019 година " Ролан Гарос " има и повишен награден фонд, който доближава 42.7 милиона евро, или 8% повече от предходната година. Шампионите на сингъл при мъжете и дамите ще получат 2.3 милиона евро. Това е с 4.5% повече от сумата, която Рафаел Надал и Симона Халеп завоюваха. Увеличение има и във връзка с наградата за финалистите – 5.36%.

After 10 months of intensified work, the new Philippe-Chatrier Court is ready to welcome its 15,000 daily visitors. Back in images to the spectacular reconstruction:#RG19pic.twitter.com/QZtoqNvyu0
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 25, 2019

Най-голямо е нарастването на сумата за отпадане в първия кръг (15%). Дори и да не завоюва нито един мач, всеки тенисист може да си тръгне от " Ролан Гарос " с 46 хиляди евро. Увеличението за отпадане сред първи кръг и осминафиналите е приблизително с 10 %.

Надпреварата във френската столица ще покаже и актуализирания централен корт " Филип Шатрие ", който беше осъвременен за 150 милиона евро.

Има ли кой да детронира Краля на клея?

Рафаел Надал стартира " Ролан Гарос " като любимец и с вяра за рекордна 12-а купа във френската столица. Кралят на клея господства в Париж 2005 година насам, като единствено през 2009 (Федерер), 2015 (Стан Вавринка) и 2016 година (Джокович) първенецът беше друг. С баланс от 86 победи и единствено две загуби (97.7% успеваемост) Надал е индивидът, който е над всички останали на кортовете в комплекса " Ролан Гарос ".

За разлика от предходните години Надал не доминираше в шампионатите на алено, които се организират преди " Ролан Гарос ". През март Матадорът получи травма в коляното и тя наруши подготовката му. В първите три съревнования на клей Надал загуби на полуфинали – в Монте Карло от Фабио Фонини, в Барселона от Доминик Тийм, а в Мадрид от Стефанос Циципас.

You have to win @rolandgarros to get a picture with the king of clay

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР