С очаквания за ангажимент за реформа дойдоха на среща при

...
С очаквания за ангажимент за реформа дойдоха на среща при
Коментари Харесай

Хора с увреждания искат ангажимент за реформа от Борисов

С упования за ангажимент за промяна пристигнаха на среща при премиера Бойко Борисов другите групи протестиращи - майки на деца с увреждания, хора с увреждания от национално представителните организации. На диалозите ще участва и омбудсманът Мая Манолова, която дружно с протестиращите майки изготви план на Закон за персоналната помощ.

Очакваме да тръгне някаква промяна, чакаме и оставката на Адриана Стоименова - зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, сподели Вера Иванова, една от протестиращите майки на деца с увреждания.

В отговор на въпрос дали е допустимо помиряване със Стоименова тя разяснява, че това няма по какъв начин да стане, тъй като Стоименова е употребила доста клюки и неистини против тях. Майките считат, че в случай че няма хора като Адриана Стоименова в Националния съвет, промяната би могла да се реализира. Те подчертаха, че не престават с митингите, има и брояч пред Народното събрание за времето, което са отпуснали на депутатите да гласоподават трите закона - за хората с увреждания, за обществените услуги и за персоналната помощ, от който те не се отхвърлят.

Омбудсманът съобщи, че властта би трябвало да разбере, че хората желаят не повече пари, а промяна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Адриана Стоименова отхвърли да разяснява настояването за оставка. Тя акцентира, че също е пристигнала на срещата с искане за промяна, като съгласно нея всички групи протестиращи имат общи претенции за по-достоен живот, с които цялото общество би трябвало да се ангажира.

Според Мая Манолова това, което се предлага от общественото министрество, не е промяна, а малко повече пари, които още веднъж ще бъдат раздавани " на калпак ". По думите й, с изключение на месечната финансова поддръжка, от която хората с увреждания имат потребност, в законодателството ясно би трябвало да се регламентира персоналната помощ, за която майките упорстват към този момент седем години, както и да има явен знак, че кранчето за източване на системата би трябвало да бъде спряно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР