С обявяването на Нобеловата награда за физиология или медицина днес

...
С обявяването на Нобеловата награда за физиология или медицина днес
Коментари Харесай

Започва Нобеловата седмица

С оповестяването на Нобеловата премия за физиология или медицина през днешния ден в Стокхолм стартира Нобеловата седмица, заяви уеб сайтът nobelprize.org.

Носителят или носителите на Нобеловата премия за физика ще бъдат огласени на 8 октомври, за химия - на 9 октомври. На 10 октомври ще бъдат присъдени две Нобелови награди за литература - за 2018 година, когато нямаше лауреат поради понижения заради кавги състав на Шведската академия, и за 2019 година

В петък - 11 октомври, в Осло ще бъде оповестена Нобеловата премия за мир, а на 14 октомври в Стокхолм ще бъде оповестена Нобеловата премия за стопанска система.

По предпочитание на Алфред Нобел (1833 -1896) учредените от него награди са за най-важните открития в региона на физиката, химията, физиологията или медицината, за забележителни литературни достижения, за активност в полза на международния мир.

Първата Нобелова премия е връчена в Сен Тропе през 1901 година - пет години след гибелта на Алфред Нобел. Церемониите в Стокхолм и Осло, на които лауреатите получават премиите си, по традиция се насрочват на 10 декември, годишнината от гибелта на Нобел.

Всяка премия може да бъде присъдена най-вече на трима номинирани. Тя се състои от златен орден, диплом и парична сума. Тази година паричната равноценност на Нобеловата премия е 9 милиона шведски крони (832 459 евро).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР