С обвинителен акт Районната прокуратура във Варна предаде на съд

...
С обвинителен акт Районната прокуратура във Варна предаде на съд
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна предаде на съд близнаци за причиняване на средна телесна повреда

С обвинителен акт Районната прокуратура във Варна съобщи на съд 23-годишните братя-близнаци Цветан и Младен Ч., предизвикали в съучастничество като съизвършители междинна телесна щета на варненец, изразяваща се в непрекъснато разстройство на здравето, неопасно за живота, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Подсъдимите ще дават отговор пред съда за закононарушение по член 129, алинея 2, по отношение на алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост до 6 години. Освен междинната телесна щета, изразяваща се в строшаване на носни кости на потърпевшия, двамата млади мъже са предизвикали и леки телесни повреди на бития от тях варненец.

За подсъдимия Цветан прокуратурата е показала като отегчаващи виновността условия и съществуването на предишна съдимост, до момента в който брат му Младен е с чисто правосъдно минало. Побоят над потърпевшия варненец е нанесен на 27 януари 2018 година Повод за него станали разменени реплики във фейсбук три седмици преди случая.

Предстои делото против двамата братя-близнаци да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР