С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд

...
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд
Коментари Харесай

Медицинска сестра от Варна теглила пари дебитна карта на пациент след смъртта му

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предадена здравната сестра Татяна Ц., теглила пари от дебитната карта на умрял пациент – закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие.

На 9 януари 2018 година в клиника на варненска болница постъпил пациент. Там работела и подсъдимата. Два дни по-късно в 21,12 часа, макар извършеното лекуване, пациентът умрял. 48-годишната здравна сестра застъпила на нощна счита в 19,30 часа. Без знанието и единодушието на пациента тя взела от персоналните му движимости дебитната карта дружно с листче, на което бил изписан ПИН-кодът.

Откраднаха портмонето на жена от Хасково и изтеглиха 5000 лева от дебитната й карта

Още същата вечер, минути след гибелта на болния, Татяна направила две преводи, като съумяла да изтегли един път 100 лв., а втория път още 200 лв.. Тя задържала банковата карта и на 13 януари направила още една трансакция, като изтеглила още 80 лв.. След това изхвърлила картата и листчето с кода.

В хода на формираното досъдебно произвеждане в качеството й на обвинена Татяна Ц. признала виновността си и изразила страдание за стореното. Обвинението й се поддържа и от видеотехническата и лицевоидентификационната експертиза по делото, както и от свидетелски показания.

Предстои Варненският областен съд да насрочи делото против здравната сестра за разглеждане, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР