С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд

...
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд
Коментари Харесай

Съдят мъж за грабеж на златни обици и теглене на пари от картата на пострадалата

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 32-годишният Васил Т.

Той ще дава отговор за обир, при който лишил със мощ златните обици и дамската чанта на потърпевшата с мобилен телефон и дебитна карта, от която изтеглил 400 лв. – закононарушения по член 198, алинея 1 и по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие.

На 8 септември предходната година потърпевшата Геновева К. и нейният другар Румен се засекли в игрална зала в кв. „ Владиславово “ с подсъдимия. Васил дължал пари на приятеля на Геновева, който употребявал срещата в игралната зала да си ги изиска. Румен бил ядосан, че Васил сякаш нямал пари да се издължи, само че посещавал игралната зала.

Подсъдимият забелязал, че Геновева носи огромни златни обици и решил да я ограби, да продаде отнетите движимости и по този начин да се разплати с приятеля й Румен.

След среднощ Румен изпратил Геновева покрай блока, в който живеела, и се върнал още веднъж в игралната зала. Васил наблюдавал дамата и когато тя стигнала до контейнерите за боклук, изскочил, хванал с ръце обиците й и ги издърпал от ушите й.

След това съборил дамата на земята и издърпал със мощ дамската чанта от ръцете й. После се отдалечил от мястото на грабежа и видял, че в чантата на Геновева има дебитна карта със записан ПИН-код, мобилен телефон, ключове и портмоне със 70 лв..

След това спрял до една от къщите в квартала. Видял, че против него се задава човек. Когато стигнал до него, схванал, че това е неговият прочут от махалата Азис. Той попитал Васил какво прави по нощите на открито. Подсъдимият дал отговор, че е ходил да тегли пари от дебитната карта на жена си, само че не съумял, и го помолил да му помогне.

Така Азис изтеглил първо 100 лв.. Разписката от банкомата посочила, че по сметката има още пари и Васил изискал да бъдат изтеглени още 300 лв.. По гледище на Васил бил изработен и трети опит за изтегляне, само че поради привършен дневен предел трансакцията не била осъществена.

Подсъдимият Васил и Азис отишли в магазин по-късно, купили цигари, енергийни питиета и закуски с парите от картата на Геновева. След това се отправили към къщата на лелята на подсъдимия. Васил извадил опиати и двамата с Азис се дрогирали.

Малко по-късно се обадил на Румен по телефона, повикал го с претекста, че желае да върне заема си. Васил дал обиците на Геновева и още 20 лв. и споделил на Румен, че по този начин издължава заема си.

На другия ден Румен заложил обиците против 270 лв. в заложна къща, а подсъдимият заложил телефона, лишен при грабежа над Геновева.

Азис посетил на идващия ден дома на подсъдимия. Опасявал се, че Васил ще го забърка в неприятности. На потегляне подсъдимият го помолил да изхвърли портмоне, в което била счупената на две персонална карта на Геновева. Азис обаче не го сторил, а предал непринудено движимостите на проверяващите.

Подсъдимият Васил Т. се намира във варненския затвор. Очаква се делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Той не е възстановил досега нанесените вреди от грабежа в размер на 491 лв. и още 400 лв., които са били изтеглени от дебитната карта на ограбената жена, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР