С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич на съд

...
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич на съд
Коментари Харесай

Ужасен случай край Каварна: Съдят двама шофьори за телесна повреда и смърт на пешеходка

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич на съд са предадени двама водачи, които при ръководство на коли са предизвикали междинната телесна щета и гибел по несъобразителност на пешеходка.

``
реклама

25-годишният Тошко Т. се движел с автомобила си „ Сеат ибиза “ в посока от село Хаджи Димитър към Каварна на 10 април 2017 година към 21 часа.  В същото платно за придвижване, само че в противоположна посока вървяла пешеходката М.Б., която подхванала секване на пътното платно. Подсъдимият Тошко Т. забелязал дамата на пътя и подхванал прекъсване и маневра за да я заобиколи. Въпреки това автомобилът му блъснал жената  и тя паднала на платното.

На известно разстояние след колата на Тошко Т. пътувал автомобил „ Пежо “, ръководен от подсъдимата по делото – 30-годишната Христина Д. Непосредствено преди произшествието тя възприела затруднение на пътя, където било тялото на потърпевшата М.Б., само че минала през главата и таза на ударената от Тошко Т. пешеходка. Нито един от двамата водачи, които са предадени на съд, не са използвали алкохол.

Назначените по делото сложна съдебномедицинска, трасологическа и автотехническа експертиза изрично приели, че гибелта на потърпевшата пешеходка е настъпила вследствие на прегазването в региона на главата от автомобила на подсъдимата Христина Д. Подсъдимият Тошко Т. е предаден на съд за причиняване на междинната телесна щета на умрялата пешеходка.

Предстои делото против двамата да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР