С обвинение са шестима, организирали изработката на всякакви фалшиви документи,

...
С обвинение са шестима, организирали изработката на всякакви фалшиви документи,
Коментари Харесай

Обвиняват шестима, изготвяли фалшиви документи за Северна Македония, Албания

С обвиняване са шестима, организирали направата на всевъзможни подправени документи , които се издават от държавната администрация в България. Те готвели документи за Северна Македония, Албания и Косово .

За 3-ма Спецсъдът е оповестил арест, един е с домакински арест поради здравето си, а различен е с парична гаранция.

Това разгласи на брифинг представителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева .

При направата на интернационалните паспорти фалшификаторите са подменяли титулната страница на документи, оповестени за изчезнали или откраднати и по този начин правили подправени документи.

Оперативната информация беше относително нищожна - единствено до лица, които оферират подправени документи за идентичност , споделиха от прокуратурата.

В хода на интервенцията, извършена на 15-ти ноември, единият от арестуваните е задържан в миг на разработване на подправени документи .

Клиенти на тези имитации са били хора от престъпния контингент и чужденци. От услугите на групата се възползвали и уредници на канали за трафик на мигранти.

Милева разгласи, че тези " услуги " са употребили престъпно проявени, осъждани за измами, документни закононарушения, каналджийство.

Групата за правене на подправени документи е работила в София, Варна и в Кюстендил. Престъпната активност е била на територията на цялата страна , споделиха от прокуратурата.

Арестуваните са подготвяли и подправени работни визи са били за Германия . Баща и щерка са отговаряли за правене на тези подправени документи. Групата е била познавач по пластиките, прецизираха от следствените органи.

Не е ясна броя на направените подправени документи . При претърсването са открити 100 подправени банкноти с номинал 100 евро. Имало и записани данни за растеж, цвят на очите, ЕГН и голям брой заготовки.

Качеството на направените подправени документи ще дефинира специалист. Те не се отличават от същинските документи, обявиха от Спецпрокуратурата.
 Арестуваха над 10 души при наркоакция в София
Арестуваха над 10 души при наркоакция в София

Полицейската инспекция е за наркоразпространение

При вчерашната акция против разпространяване на опиати в София са задържани 16 души , които ще бъдат привлечени като обвинени.

Ще бъдат упрекнати и за дилърство на опиати . Открити са 10 кг опиати и 240 000 лв. по време на интервенцията. Арестуваните са имали и склад в София, арестувани са по време на договорка, разгласи Милева.

Тя регистрира и трета група, по която от Спецпрокуратурата са работили на 12-13-ти ноември . Тя е за трафик на дами за полова употреба. Привлечени са трима в качеството им на обвинени. Те подвеждали девойки за проституция в страната и в Европейски Съюз - главно за Италия и Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР