С обственик на нива в Белгия премести един от камъните,

...
С обственик на нива в Белгия премести един от камъните,
Коментари Харесай

Куриоз: Белгиец премести границата с Франция

С обственик на равнища в Белгия реалокира един от камъните, демаркиращи държавната граница с Франция. Според една от версиите камъкът пречел на минаването оттова на трактора му, заяви Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Граничният камък бе преместен единствено с 2,3 метра във френска територия, само че нарушаването беше видяно от ценител на историята, разхождал се в гората. Скоро всички схванаха за случая, само че се размина без интернационален скандал - и белгийците, и французите одобриха станалото с усмивка.

"Той усили територията на Белгия и понижи Франция. Това е добра концепция ", пошегува се Давид Лаво, кметът на граничната белгийска комуна Еркелин. По-рано такива произшествия са водели до свади даже сред земевладелци, да не приказваме за страните, добави той.

Границата сред Франция и Белгия, дълга 620 километра, е одобрена публично през 1820 година с контракта от Кортрейк, подписан пет години след провалянето на Наполеон край Ватерлоо. Самият камък е подложен при първото демаркиране на граничната линия.

"Радвам се, че градът ми стана по-голям - споделя Лаво. - Но госпожа кметът на Бусиние сюр Рок не е съгласна. "

"Мисля, че ще успеем да избегнем нова война за територия ", споделя Орели Велонек, която е кмет на прилежащото френско село Бусиние сюр Рок.

Белгия ще помоли фермера да върне камъка назад. Ако това не стане, казусът може да стигне до белгийското външно министерство, което ще се наложи да свика френско-белгийската комисия за демаркация, а тя не е работила от 1930 година, изяснява Би Би Си.

От друга страна, в случай че фермерът откаже да върне камъка на мястото му, против него може да бъде формирано наказателно дело. "Ако пък той направи всичко непринудено, няма да си има проблеми и ще оправим нещата с положително ", сподели пред локални медии кметът на Еркелин.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Мамо, помниш ли онази китайска порцеланова ваза, която се предава по завещание от потомство на потомство в рода ни? - Разбира се, че я… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЗа някои е мода, а за други здравно състояниеКакво съобщи американският президент Джо БайдънМоже да поставите тези камъни на своето бюро или да ги носите като бижутаАстрофизикът Джонатан Макдауъл от Центъра по астрофизика на Харвард и Смитсониън в Кембридж, Съединени американски щати сподели, че не е известно къде ще падне ракетатаВ Италия към момента е в действие вечерен часНа 5 май президентът свика съвещания с парламентарните партииНиколай Хаджигенов назова чиновниците на Министерство на вътрешните работи " еничари " Освен в Китай, имунизацията е позволена в Чили, Бразилия, Филипините, Украйна и ТурцияЗагина мотористИнцидентът е станал в дома на женатаВижте кои са тези 10 породи коткиИнфлацията в Турция още веднъж пораства неудържимо и доближи най-високото си равнище от близо две години насам, написа " Дойче веле " Сред събралите се към 80 души бе и кметът на Бургас Димитър Николов„ Юнайтед Медиа “, която ще ръководи медийните права в дълготрайно партньорство, има необятен обсег на наличие в южните елементи на ЕвропаНе пропускайте новите епизоди на престъпната драма по NOVAПредседателят на Има Такъв Народ, който се възвръща след прекаран COVID-19, разгласява нов пост във ФейсбукОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР