С общо над 1400 гола за клубните и националните си

...
С общо над 1400 гола за клубните и националните си
Коментари Харесай

Кой ще наследи Меси и Роналдо

С общо над 1400 гола за клубните и националните си тимове, с повече от 400 асистенции, с близо 60 трофея - превъзходството на Лионел Меси и Кристиано Роналдо в последното десетилетие е изключителна. Двамата са надалеч пред останалите звезди. Но никой не е безконечен. Макар двамата да не дават признаци, че ще забавят темпото скоро, Роналдо е на 35 година, а Меси ще навърши 33 през юни. Футболът чака идващите си огромни звезди, които в някакъв миг би трябвало да наследят Меси и Роналдо през новото десетилетие. Основните претенденти към този момент изпъкват пред останалите.

Килиан Мбапе, " Пари Сен Жермен "

Нападателят е единствено на 21 година, а към този момент има международна купа с Франция и бе един от най-хубавите играчи на " петлите " на Мондиал`18. Мбапе бележи по-често от Меси на същата възраст, въпреки и в надалеч по-лесното френско състезание. Той към момента не беше навършил 21, когато вкара гол №100 при мъжете. С бързината и естествения си реализаторски гений Мбапе към този момент е измежду огромните звезди и мнозина виждат в него естествения правоприемник на двете звезди.

" Когато Меси и Роналдо се откажат, Мбапе ще печели най-големите самостоятелни оценки във футбола. Не мисля, че ще стигне техния брой голове, само че той е най-хубавият млад състезател, който съм виждал ", съобщи пред Би Би Си бившият бранител Майка Ричардс.

Ерлинг Холанд, " Борусия " (Д)

Доскоро изглеждаше, че Мбапе няма конкуренция измежду младите нападатели, само че Холанд към този момент даде поръчка да се бори с него години наред. Той не стопира да усъвършенства върхове, а статистиката му от този сезон приказва сама - 40 гола в 30 мача. 19-годишният норвежец впечатли всички с представянето за " Ред Бул " (Залцбург) през есента, като вкара 28 гола в 22 мача за австрийския отбор.

През януари той мина в " Борусия " (Д) против 20 млн. евро, макар че " Ювентус " и " Манчестър Юн " се интересуваха от него. Причината бе, че Холанд искаше обезпечено титулярно място и изборът му към този момент се оказва успешен. Въпреки упованията, че ще му е нужно повече време да свикне с новото състезание, той не стопира да вкарва за " Борусия " - 12 гола в 8 мача. След като вкара и двата гола за отбора си за успеха с 2:1 против ПСЖ в първия мач от 1/8-финалите, Холанд към този момент има 10 гола този сезон в Шампионската лига и е първият младеж с сходно достижение и едвам вторият, стигнал до двуцифрен брой голове след Мбапе. Французинът обаче имаше потребност от повече от един сезон, до момента в който за Холанд бяха задоволителни 7 мача.

Жоао Феликс, " Атлетико " (М)

През лятото той стана петият най-скъп футболист в историята, откакто мина в " Атлетико " от " Бенфика " за 126 млн. евро след единствено 43 мача в професионалния футбол. В Португалия от дълго време е именуван " новия Роналдо ". Стартът му в Мадрид не беше доста мощен поради травма и защото не беше на желаната позиция, само че в последно време той получава по-голяма независимост за деяние. Въпреки че няма статистиките на първите двама, нападателят е задоволително надарен да се бори с тях.

Джейдън Санчо, " Борусия " (Д)

Дортмундският тим може да разчита на още един от огромните гении в международния футбол - Джейдън Санчо. 19-годишният англичанин става все по-добър. Този сезон крилото има 16 гола и 18 асистенции във всички шампионати. Интерес към него имат всички огромни тимове в Англия, като се чака цената му да е над 100 млн.евро. 

" Той се показва на равнище всяка седмица. Вече е приключен артикул. Може би би трябвало да се оправя малко по-добре в огромните мачове, а и да стегне малко дисциплината, само че отвън това наподобява специфичен ", разяснява някогашният британски национал Джърмейн Джинас.

Ансу Фати, " Барселона "

17-годишният футболист наподобява като новата звезда, създадена от школата на " Барселона " Ла Масия. Синът на имигранти от Гвинея-Бисау на моменти припомня изявите на Меси, а към този момент стана най-младия голмайстор в историята на " Барселона ", най-младия състезател с гол и асистенция в един мач и най-младия футболист на отбора в Шампионската лига. Фати вече има уговорка за откупуване за 170 млн. евро, която ще скочи до 400 млн., когато подпише първия си изцяло професионален контракт. 

Трент Александър-Арнолд, " Ливърпул "

Големият искра е за нападателите, само че 21-годишният десен бек продължава да впечатлява. Има 12 асистенции този сезон, а в Англия все по-често се приказва, че може да стартира да играе и на по-предна позиция.

" Въпросът е дали Александър-Арнолд ще остане на настоящия си пост? Мнозина имат вяра, че той ще стартира да играе като халф заради творчеството си и страхотните подавания ", написа talksport.com.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР