С обществено обсъждане ще се реши бъдещето на проекта за

...
С обществено обсъждане ще се реши бъдещето на проекта за
Коментари Харесай

С обществено обсъждане решават съдбата на многоетажен паркинг в центъра на Пловдив

С публично разискване ще се реши бъдещето на плана за създаване на многоетажен паркинг на мястото на някогашната постройка на ТЕЛК в Пловдив. Това съобщи през днешния ден пред публицисти кметът Здравко Димитров. Той се срещна с регионалния шеф Дани Каназирева, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и шефа на намиращото се наоколо филантропична гимназия Соня Киркова.

След диалозите стана ясно, че даже да бъде построен в бъдеще сходен паркинг, няма да се бута оградата на образователното заведение. „ Обмисля се входът и изходът да са от страната на бул. „ Цар Борис Трети Обединител “. Имаме крещяща потребност от подобен паркинг в централната градска част. Все отново построяването ще се съобрази с всички заинтригувани страни ", безапелационен бе Здравко Димитров. Той добави, че се планува улица " 4-ти януари ", която минава около Хуманитарна гимназия „ Свети Свети Кирил и Методий “ да стане напълно пешеходна пешеходна. „ В момента оттова минават доста коли, които се струпват за излизане към бул. „ Марица-юг “ и всички отровни газове влизат в класните стаи. Това към този момент няма да е по този начин ", съобщи кметът на града.

„ Подготвя се и конкурс за план за нов корпус на Хуманитарната гимназия. Той ще има 30 класни стаи, физкултурен салон и трапезария. Конкурсът ще бъде разгласен идващия месец ", съобщи от своя страна кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов. В момента в една и съща постройка се обитават както Хуманитарната гимназия, по този начин и главно учебно заведение „ Княз Александър Първи “. Материалната база има потребност от съществено възобновяване, защото учебното заведение е монумент на културата с близо 170-годишна история.

Създадено през далечната 1850-та година, в предишното учебното заведение е известно като Първа мъжка гимназия. Учебното заведение възпитава доста от духовните първенци на нацията, държавници и политици като Иван Вазов, Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Димчо Дебелянов, Цанко Церковски, Людмил Стоянов, Георги Бакалов, Димитър Страшимиров, маестро Георги Атанасов, Панайот Пипков, проф. Асен Златаров и учените Любомир Чакалов и Боян Петканчин, Иван Евстатиев Гешов, Константин Стоилов, Андрей Ляпчев и Георги Кьосеиванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР