С обновено трасе и изградени допълнителни съоръжения за участници и

...
С обновено трасе и изградени допълнителни съоръжения за участници и
Коментари Харесай

Обновено трасе посреща световното по мотокрос

С актуализирано трасе и построени спомагателни уреди за участници и фенове мотополигон „ Горна Росица “ в Севлиево посреща кръг от международния шампионат по мотокрос в класове MXGP и MX. Най-престижното мотоциклетно съревнование за годината у нас е в неделя и ще бъде комбинирано с кръгове от европейския шампионат в класове MX250 и MX300. Заявки за присъединяване има от 150 водачи от 33 страни.

„ Нашето домакинство се обрисува като един от най-силните кръгове в международното състезание “, разяснява Румен Петков, ръководител на Организационния комитет за Гран при на България.
Поради огромния брой участници е подсилен броят на съществуващите умивалници за мотоциклети, стартовата преграда е актуализирана, ремонтирани или построени отначало са електрическата апаратура, електроснабдяването и част от обслужващите здания. Много от старите трудности по трасето са модифицирани, добавени са и нови. Един от тях е скокът преди финала, при който състезателите се издигат на 4 метра височина.

С идните гонки огромният мотокрос се завръща на „ Горна Росица “ след 4-годишно спиране, през което България нямаше право да провежда интернационалните надпревари. „ Този интервал беше огромно тестване за феновете на нашия спорт – продължи Румен Петков. – Сегашното държавно управление прояви схващане и поддържа плана ни. Домакинствата на България постоянно са били мотив да покажем страната ни на света в най-хубавата й светлина. “
Той напомни, че надпреварите на „ Горна Росица “ са донесли на България шест награди за най-хубав уредник по мотокрос в света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР