С обнародваните в Държавен вестник на 30 юли 2019 година

...
С обнародваните в Държавен вестник на 30 юли 2019 година
Коментари Харесай

Пътните такси за изминато разстояние се отлагат за 1 март 2020 година

С обнародваните в „ Държавен вестник " на 30 юли 2019 година промени в Закона за пътищата, комерсиалната употреба на системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние - ТОЛ, се отсрочва за не по-късно от 1 март 2020 г.

От Агенция „ Пътна инфраструктура " (АПИ) прецизират, че от през днешния ден, 31 юли, се възвръщат месечните винетки за товарните транспортни с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 тона. Услугата е налична в познатите канали за покупка на електронни винетки - уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на регионалните пътни ръководства.

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни коли беше прекратена на 17 юли 2019 година според наредбите на настоящия към оня миг Закон за пътищата.

До въвеждането на тол системата, тежкотоварните коли ще употребяват републиканската пътна мрежа със възнаграждение на винетка - месечна, седмична или дневна, допълват от АПИ.

Поредната актуализация на електронната система за събиране на пътни такси на база време и на база изминато разстояние бе осъществена от 17 до 23 часа на 29 юли 2019 година, от което породиха частични забавяния и спирания, а на някои места бе затруднена продажбите на електронни винетки. Според известието на АПИ до медиите, плануваното внедряване на софтуерните актуализации е част от подготовката за въвеждане в употреба на ТОЛ системата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР