С обещание за вълнуващ старт на морския уикенд, на 10

...
С обещание за вълнуващ старт на морския уикенд, на 10
Коментари Харесай

Станете солничар за един ден на Атанасовското езеро

С заричане за трогателен старт на морския уикенд, на 10 август Българска фондация Биоразнообразие кани бургазлии и посетители от страната да посетят крайбрежната лагуна Атанасовско езеро, с цел да си подарят едно солено премеждие по време на шестия Фестивал на солта.

" Фестивалът е предстоящо лятно събитие. Той събира няколко хиляди души, които претърпяват приказката за езерото, птиците, солта и хората и  имат опция да станат солничари за един ден, да се мажат с лечебна тиня и да се топят в лугата, да се включат в ателиета и занимания, да честват с нас рождения ден на резерват Атанасовско езеро. "

Фестивалът през 2018 година ще бъде на 10 август (петък) от 16:00 до 22:30 часа. Темата е " Солта на живота " и е с разнообразна стратегия, която постоянно завършва с музикален концерт навън. Тази година обаче концертът е " на мрачно " и гост-музикантите ще станат ясни с рухването на нощта.

Няколко изложения ще украсят Халето за сол - " Чайки " на ДАФНИ, " Солта на живота " на едноименния план, " Пернати фотострации " на студио Павилион. Влакчето на солта ще вози пасажерите сред басейните с луга и точките на фестивала. Ще има базар на солта с вкусна и здравословна храна, както и ръчно направени сувенири на създатели от цялата страна. Конкурсът " Мис и Мистър Солена тиня " ще събере най-смелите омазани участници, а лекцията за изгодите от лугата и калта - най-любопитните. В атрактивното пространство " симБиотично " ще се покаже всичко най-интересно, снимано в границите на план " Солта на живота " - LIFE+, и ще се показа най-новият усет на " Гайо " - шоколад с морска сол от Атанасовско езеро.

Фестивалната територия е ситуирана в южната част на Атанасовско езеро, до морето, и има три съществени местоположения - басейните с луга и тиня, пространството " симБиотично " и халето със сол. Достъпът е елементарен и екологичен - пешком или на велосипед от Морската градина, на кайт сърф по морето, с автомобил откъм пътя за кв. " Сарафово " и отклонението за Бургаски Солници, с публичен превоз - електробусче, което се движи на 15 минути (цена 1,50 лева.).
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР