С няколко проведени спецоперации по линия на ДДС измамите и

...
С няколко проведени спецоперации по линия на ДДС измамите и
Коментари Харесай

Спецполицаи разбиха големи схеми с ракия, дизел и домати

С няколко извършени спецоперации по линия на Данък добавена стойност измамите и вноса на некачествени артикули се похвали Министерство на вътрешните работи. Последната от тях е от 7 юни в столицата. На територията на другояче изрядна бензиностанция били паркирани два микробуса и един пикап с общо четири огромни контейнера с дизел, в които имало общо 6000 литра недекларирано гориво.

От 31 май до 2 юни са били тествани 13 бензиностанции, 43 обекта за отнасяне и преправка на отпадъчни масла, 5 данъчни хранилища и офис пространства в столицата и София – област, както и в Перник, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Враца, Монтана, Стара Загора, Сливен, Добрич, Велико Търново, Хасково. Пазарджик, Кърджали, Ловеч и Шумен.

В един от тестваните хранилища митническите специалисти са установили, че на вход и излаз на измервателните уреди трасето на флуида е обвързвано с меки връзки, а необезпечаването с пломби разрешава гладко извеждане на етилов алкохол без да бъде регистриран през точката за надзор. На обектите са установени и други нарушавания - липса на 1 звук винен екстракт и към 380 литра водка, невписани в дневника за складовата наличност 2000 литра гюлова ракия и 55 литра повече етилов алкохол.

Други 139 еднолитрови бутилки високоалкохолни питиета са открити отвън територията на данъчен склад в гр. Каспичан.

Три от обектите за произвеждане на грес от отпадъчни и базови масла са работили без документи, а други два са правили активност, позволена единствено в данъчни хранилища.

На една от бензиностанциите са открити 500 литра фалшив бензин А-95.
Над 22 тона негодни за консумация домати от Албания пък бяха изтеглени от компания, която продава на борса в столичния кв.”Слатина”. Стоката е върната на изпращача.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР