С няколко протеста ще бъде отбелязано началото на Българското председателство

...
С няколко протеста ще бъде отбелязано началото на Българското председателство
Коментари Харесай

Протести посрещат Европредседателството

С няколко митинга ще бъде маркирано началото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Припомняме, че през днешния ден то се открива публично.

Ще стачкуват еколозите, последователи на втория въжен превоз на Банско и други.

Протестът в поддръжка на Истанбулската спогодба е единственият дневен митинг. Всички останали цивилен начинания са след 17.00 часа.

Полицаите също насрочиха митинг, само че преди този момент от 8.30 часа в Министерския съвет синдикатите от КНСБ, които съставляват ползите на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи, ще срещнат с премиера Бойко Борисов.

Взети са нужните ограничения за сигурност, увери по-рано Министерство на вътрешните работи, в действие са и ограничавания в придвижването.

В 19.00 часа в Народен спектакъл " Иван Вазов " ще стартира Откриващ концерт на Българското председателство.

Изказвания ще създадат президентът Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В рамките на шестте месеца, през които страната ни ще извършва този ангажимент, са планувани 299 събития - най-вече в София, само че също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Русе и други градове.

България ще бъде хазаин на среща на върха с присъединяване на държавните водачи от страните-членки на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани.

В програмата са заложени 12 неофициални съвещания на Съвета на Европейски Съюз и над 20 срещи на високо равнище, както и пет срещи от парламентарното измерение.

На експертно равнище е планувано да се проведат над 170 срещи и съвещания, а под егидата на председателството са планувани още към 85 събития.

Основни цели са кохезионната политика, консолидираното на Западните Балкани, сигурността и стабилността, както и икономическият напредък с фокус върху единния дигитален пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР