С няколко прекрасни придобивки стартира новата учебна година в детска

...
С няколко прекрасни придобивки стартира новата учебна година в детска
Коментари Харесай

За истинска зеленчукова градина се грижат децата от Мир в Западен

С няколко прелестни придобивки започва новата образователна година в детска градина " Мир ". Тук към този момент действа неповторима за Пловдив биоградина, в която децата отглеждат зеленчуци и се учат на грижи и отговорности. Освен това е построена фитнес площадка, която дружно със съществуващото футболно игрище и детските площадки съставлява същински парадайс за игри. В началото на новата образователна година детска градина " Мир " бе посетена от кмета на региона Димитър Колев, който остана впечатлен от направеното.   

Биоградината е построена напълно по концепция на шефа Йорданка Начева, като за нея се грижат деца от всички възрастови групи. По този метод малчуганите развиват въображението си, по-лесно усвояват математическите и естествените феномени и зависимости и се научават на значими обществени умения, които ще им бъдат потребни и в бъдеще. " Като една Монтесори детска градина ще ги научим да работят дружно във екип, да си оказват помощ, да се изчакват, да се грижат за растенията и да бъдат виновни. Опознаването на растежа от дребното семенце до огромния домат, ряпа или тиквичка, както и грижата за природата, са част от просветителната ни задача ", сподели шефът Йорданка Начева, откакто сподели градината на кмета Димитър Колев.

В двора на " Мир " от това лято има и напълно нова фитнес площадка. Тя е построена по взаимен план с община Пловдив, като детската градина взе участие с 35 % от делегирания бюджет, а останалото финансиране е на община Пловдив. Площадките са доста употребявани от децата. Чрез тях малчуганите укрепват физически, развиват своята вглъбеност и съгласуваност на придвижванията и се приготвят за по-големите отговорности, които ще поемат с порастването си. На разположение на малчуганите са още футболно игрище, площадка за сигурност на придвижване по пътищата и четири извънредно съвременни детски площадки, отговарящи на всички условия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР