С няколко магически изпълнения от далечно разстояние на Стеф Къри

...
С няколко магически изпълнения от далечно разстояние на Стеф Къри
Коментари Харесай

С рекорд по тройки на Стеф Къри "Голдън стейт" спечели и втория мач с "Кливланд"

С няколко вълшебен осъществявания от далечно разстояние на Стеф Къри " Голдън стейт уориърс " пречупи " Кливланд кавалиърс " в последната четвърт и завоюва безапелационно втория мач от огромния край в Националната баскетболна асоциация (НБА). Шампионите се постановиха със 122:103 и се приближих на две победи от третата си купа в последните четири години.

Къри означи 33 точки и сложи нов връх за най-вече тройки във заключителен дуел в НБА - 9. Досегашното върхово достижение бяха осемте точни стрелби от далечно разстояние на Рей Алън в мач №2 от финала сред " Бостън селтикс " и " Лос Анджелис лейкърс " през 2010 година

Къри вкара 11 от 26-те си изстрела от игра, в това число девет от 17-те зад дъгата. Пет от тройките му пристигнаха в последната четвърт и се оказаха основни за триумфа. Към точковия си актив плеймейкърът на " Голдън стейт " добави осем асистенции и седем битки.

" Голдън стейт " водеше в резултата през цялата среща, като няколко пъти успяваше да отвори двуцифрена разлика. " Кливланд " обаче се бореше крепко и се държеше на разстояние, което да му разреши да мисли за поврат.



В началото на последната четвърт " кавалерите " редуцираха пасива си на седем точки с тройка на Леброн Джеймс. Къри обаче отговори с две скоростни попадения от далечно разстояние в границите на 32 секунди, които подвигнаха разликата на 13 точки.

Осем минути преди края Къри вкара мъчителна за противника тройка със сирената от неуместна позиция. Тя даде 14 точки задатък на домакините - 103:89, и прекърши желанието за битка у гостите. Две минути по-късно всичко завърши, откакто плеймейкърът на " Голдън стейт " вкара тройка с фаул за 109:93.

" Много специфична вечер. Надявам се да се случат още няколко специфични неща и да спечелим още две победи ", сподели Къри след дуела.

Кевин Дюрант добави 26 точки, девет битки и седем асистенции за триумфа на " Голдън стейт ". Клей Томпсън се регистрира с 20 точки, Джавел Макгий приключи с 12 точки, а Дреймънд Грийн се регистрира със седем асистенции и осем битки. Шон Ливингстън също имаше значим принос от пейката, откакто вкара всяка една от петте си стрелби и записа 10 точки.

За " Кливланд " най-всички още веднъж беше Леброн Джеймс, който остана доста покрай трипъл-дабъл - 29 точки, 13 асистенции и девет битки. Той сподели нормалната си висока ефикасен в стрелбата от игра - 10 от 20, само че беше надалеч от изумителните стандарти, които сложи в тазгодишните плейофи.

Джеймс игра с отблъскващ кръвоизлив в лявото око, не беше толкоз нападателен в пробивите си към коша, а в края си пролича, че е много изтощен. Въпреки това той още веднъж изигра най-вече минути от всички на игрището - 44.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР