С новото си свръхоръжие украинската държава планира да установи контрол

...
С новото си свръхоръжие украинската държава планира да установи контрол
Коментари Харесай

Украйна разработва свръхзвукова противокорабна ракета за завоюване на господство в Черно море

С новото си свръхоръжие украинската страна възнамерява да откри надзор над акваторията на Черно море. Руската противокорабна ракета X-31 и украинската ”Блискавка ” ( ”Мълния ”) са близки по благоприятни условия, само че последната развива малко по-висока скорост и има по-голям обхват на деяние, сочат украински медии.
Анализ на макет на украинската свръхзвукова противокорабна ракета, както и на главните й аналози, разрешават да се откри, че „ Блискавка “ има цилиндрично тяло и е снабдена с правопоточен ракетен мотор. Специалисти от украинското конструкторско бюро „ Южное “ са посочили макет на свръхзвуковата ракета и публично са разсекретили програмата за създаване на далекобойни противокорабни ракети, пишет RNS, като се базира на китайския интернет-портал Sohu.

По редица индикатори украинската разработка превъзхожда съветската Х-31. Според украински специалисти, с «Блискавка» Киев счита да оспори «самонадеяното владичество на съветския Черноморски флот» в общото ни море.

Преди месец съветският президент Вл. Путин се похвали, че новото съветско хипервзуково оръжие няма равни в международен мащаб.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР