С ново решение гръцките министерства на образованието и вероизповеданията и

...
С ново решение гръцките министерства на образованието и вероизповеданията и
Коментари Харесай

Правителството в Гърция: Великденските служби само при закрити врата

С ново решение гръцките министерства на образованието и вероизповеданията и на опазването на здравето и публично контролираха провеждането на църковните служби в седмицата преди Великден, заяви АНА-МПА.

По-конкретно, в интервала от 12 до 20 април новите разпореждания, признати през вчерашния ден за попречване на разпространяването на ковид в пространствата за свещенодействие, плануват следното:

а) в наличието на обществеността се не разрешава осъществяването на литургии, богослужебни събирания, свещенодействия и всевъзможни религиозни церемонии във всички пространства за религиозно богопочитание от всевъзможни изповедания и религии, без значение от размера и потенциала, на цялата територия на страната, с превантивна цел за публичното здраве.
б) позволява се осъществяването на литургии при закрити врата само и единствено от религиозния чиновник и спомагателен личен състав (напр. псалт), общият брой на които не би трябвало да надвишава 4 физически лица. Религиозният чиновник дава отговор да вземе всички нужни ограничения, които се изискват по постановлението. Не се позволява, даже и при закрити врата, осъществяването на литургии в пространства, които се намират в частни парцели, здания и така нататък
в) не разрешават се визитите от обществеността, самостоятелни или групови, в манастирите. Разрешава се осъществяването на литургии и последования в манастирите без наличието на обществеността.
г) позволява се, наред с телевизионното и радиоизлъчване, и независимото интернет лъчение на литургията.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР