С ново отлагане завърши днес третото заседание в Окръжния съд

...
С ново отлагане завърши днес третото заседание в Окръжния съд
Коментари Харесай

Отново отложиха делото за фалиралия застраховател Олимпик

С ново отсрочване приключи през днешния ден третото съвещание в Окръжния съд на Никозия по желае за оповестяване в разпродажба на застрахователната компания " Олимпик " , предава националното радио.

Днешното съвещание продължи повече от час и половина и мина в доста разгорещени изявления на юристите на застрахователния контрол, гаранционния фонд и краткотрайния ликвидатор, от една страна, и на възразяващите кредитори, въпреки това.

Днес стана ясно, че втори заемодател има възражения по процедурата за разпродажба. Това е частно лице, което претендира за обезщетение от 390 000 евро за автомобилни вреди след пожар. Това обаче провокира плевел спор с юристите, защото срокът за подаване на възражения по делото е изминал на 16 октомври и по този метод се нарушава процедурата.

Съдия Ангело Давид даде опция на юриста на кредитора да внесе молба за влизане в започнатата към този момент правосъдна процедура, а дали тя се приема, или не ще стане ясно на идващото съвещание.

В същото време юристите на кредитора, внесли несъгласие на предходното съвещание, се отхвърлиха да го съставляват. Той също получи опция да откри нов бранител до идващото съвещание.

Делото за ликвидацията на застрахователна компания " Олимпик " продължава на 2 ноември.

Фалитът на застрахователната компания засегна близо 200 000 българи, най-много поради наложителната застраховка " Гражданска отговорност ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР