С ново изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков ще започне

...
С ново изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков ще започне
Коментари Харесай

Половината министри ще бъдат на парламентарен контрол

С ново чуване на вътрешния министър Бойко Рашков ще стартира пленарното съвещание на депутатите в петък, предаде  БГНЕС.

Само в границите на две седмици Рашков за трети път, като този път той е извикан от депутати от групата на ГЕРБ-СДС, с цел да даде информация за миграционния напън и незаконната миграция на територията на България за интервала на работа на служебното държавно управление.

Веднага след чуването ще стартира петъчният парламентарен надзор, в границите на който първи на трибуната ще се качи икономическият министър Кирил Петков. Управлението на европейски средства в поддръжка на бизнеса, разходването на обществения запас и покупко-продажби с парцели на Национална компания индустриални зони – това са тематиките, по които ще дава отговор той.
 Бойко Рашков загатна за арести на някогашни министри в Народното събрание Бойко Рашков загатна за арести на някогашни министри в Народното събрание
Вътрешният министър Бойко Рашков заприказва от трибуната в Народното събрание, че е допустимо някогашни министри да бъдат арестувани. Той го направи сл...

След него на трибуната още веднъж ще излезе вътрешният министър Бойко Рашков, който ще би трябвало да даде информация пред Народното събрание за формираните досъдебни производства по време на предизборната акция.

Спазване на правилата на държавното публично обезпечаване, посочени в член 3 на Кодекса за обществено обезпечаване, по отношение на отпуснатите пенсии за трудова активност преди 2008 година – на този въпрос отговор ще даде общественият министър Гълъб Донев.

Каква част от несъбраните към 700 млн. лв. от хазарт са събрани по правосъден ред към 30 юни 2021 година и по какъв начин върви осъществяването на Програмата за възобновяване – това са тематиките, повдигани от депутатите пред министърът на финансите Асен Василев.

На един въпрос ще дава отговор и военният министър Георги Панайотов, от който депутатите желаеха да схванат има ли осъществени нарушавания и злоупотреби при ръководството на обществените средства в ръководеното от него ведомство.
 Депутатите събраха кворум за последното съвещание на Народно събрание, викат всички министри за надзор Депутатите събраха кворум за последното съвещание на Народно събрание, викат всички министри за надзор
Парламентът събра кворум за днешното си последно пленарно съвещание. С това падна интригата дали ще бъде блокирана активността поради пердах...

Най-много въпроси са адресирани към министъра на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Комитова, част от които са свързани с това по какъв начин вървят ремонтните действия на няколко пътни прави в страната, както и с други инфраструктурни планове.

Изработване и приемане на Правилник за използване на Закона за филмовата промишленост – на този единствен въпрос ще дава отговор проф. Велислав Минеков, министър на културата.

Един въпрос депутатите насочат и към служебния министър на околната среда и водите Асен Личев, обвързван с оценката на въздействието върху околната среда на плана за тунел под „ Петрохан “.

Последен в парламентарния надзор ще взе участие енергийният министър Андрей Живков, който ще дава отговор на няколко въпроса за развиването на бранша, както и за изгубената пътна карта за развиване на газопреносната мрежа.

Още от ПОЛИТИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР