С новия колайдер в ЦЕРН ще отворим прозореца към една

...
С новия колайдер в ЦЕРН ще отворим прозореца към една
Коментари Харесай

Кирил Преславски - князът отдаден на децата, сърфа, науката, черните дупки и тъмната материя

С новия колайдер в ЦЕРН ще отворим прозореца към една нова епоха. Вървим към телепортацията, само че тя няма да е в жанр " Стар трек ". Това твърди в изявление за списание " Космос " принц Кирил, който е предан на децата, сърфа, науката, черните дупки и тъмната материя.

В изявлението той приказва за физиката, Вселената и Бога. Аз както и доста учени имам вяра в простотата в природата, в нейната симетричност, комплексност и грациозност, споделя князът и прибавя: " Квантовото заплитане е ключът. Вярвам, че галактическите пътувания един ден ще са вероятни, само че пътуването във времето - не. Тъмната сила и материя са фундаментален проблем, споделя още князът.

Малцина знаят, че огромната пристрастеност на един от най-харизматичните принцове в Европа е квантовата физика. Независимо че към този момент над 30 години той е по върховете на водещи банкови институции в света, княз Кирил Преславски следи с интерес научните открития освен в обичаната си компетентност, а и във всичко, обвързвано с Вселената - от математиката до астрофизиката, астрохимията, биологията и доста още.

Може би тъй като е измежду малцината, съумели да завършат с отличие квантова физика в влиятелния Принстънски университет.

" Космос " се свърза с него във връзка рождения му ден, защото принцът наскоро стана на 55 години. Въпреки голямата си претовареност принц Кирил все по този начин ловко разпределя времето си сред децата, банкерството, квантовата физика и сърфа.

" За рождения си ден бях в Лондон, само че децата не можаха да са с мен - показа князът пред " Космос ". - Синът ми Тасило по това време бе на доброволческа работа в границите на самодейност на организацията " Черноморска мрежа " във Варна. Той закупи отличен опит и научи доста за замърсяването в Черно море.

Затова с децата това лято ще бъдем в Майорка за две седмици и се надяваме да имаме талази и малко вятър. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР