С новия главен прокурор работим по друг начин. Той вече

...
С новия главен прокурор работим по друг начин. Той вече
Коментари Харесай

Борисов: С новия главен прокурор вече не се срещаме всяка сряда

С новия основен прокурор работим по различен метод. Той към този момент не идва в сряда на тези срещи, които правихме. Разбрали сме се един път за рамката - битова престъпност, корупция, контрабанда ", това разяснява министър председателят Бойко Борисов пред публицисти при ревизия на водопроводната връзка сред София и Перник. Какво отговори Борисов на поръчката на президента Румен Радев за събаряне на доверието от държавното управление - тук.

" Нито го срещам, нито имам какво да си кажа с него. Има служби, той им разпорежда, те му рапортуват, това ни е работата ", продължи Борисов, говорейки за смяната в връзките си с държавното обвиняване.

За регулярните срещи сред министър-председателя и ръководителя на държавното обвиняване - тогава Сотир Цацаров, се разбра през април 2016 година около арестите във Фонда за лекуване за деца. Тогава Борисов показва забележителна информираност за следствието и събраните материални доказателства, а по-късно Екатерина Захариева - към оня миг правосъден министър, конкретизира защо са срещите.

По думите ѝ на " оперативките " не се разисквали съответни каузи, а се коментирала нуждата от законодателни промени и взаимоотношението сред управляващите. Обясни, че на тях участвали освен Борисов и Цацаров, а най-малко 10-15 души, измежду които шефовете на митниците и приходната организация, министрите на финансите, на вътрешните работи и на правораздаването.

" Независимостта на правосъдна система не значи липса на взаимоотношение с другите управляващи, тъкмо противоположното ", бе обяснението тогава на правосъдния министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР