С новите правила, касаещи ранглистата на АТП, вече е по-трудно

...
С новите правила, касаещи ранглистата на АТП, вече е по-трудно
Коментари Харесай

Запознайте се с най-младия тенисист в ранглистата на АТП

С новите правила, касаещи ранглистата на АТП, към този момент е по-трудно за нискоразрядните тенисисти да намерят място в нея. В момента играчите в класацията са едвам 686, откакто до предходната година бяха над 1500. Това обаче не пречи на 15-годишния испанец Карлос Алкарас, който е най-младият в ранкинга при мъжете.

След като през предходната седмица доближи до 1/8-финалите на Чалънджъра в Мурсия, той се изстреля от 597-о до 501-о място. В юношеската ранглиста за своята възрастова група обаче е на 20-а позиция. Целта му е да влезе в топ 10 точно в този лист. “Фокусиран съм най-много в юношеския тур и желая да съм измежду 10-имата най-хубави в света в тази категория. Имам положително равнище, с цел да се състезавам с топ 200 в класацията, само че би трябвало да се науча да си въздържам нервите по-добре”, споделя той. Негов треньор е някогашният номер 1 в света Хуан Карлос Фереро.

Следващият най-млад тенисист в ранглистата на АТП е 17-годишният италианец Яник Синер, който е 311-и. Що се отнася до младежите като цяло, на първо време е канадският представител Феликс Оже-Алиасим - номер 33 на 19-годишна възраст. фотография: ЕФЕ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР