С новите огнища случаите на африканска чума при дивите свине

...
С новите огнища случаите на африканска чума при дивите свине
Коментари Харесай

Случаите на африканска чума при дивите свине вече са 32

С новите огнища случаите на африканска чума при дивите прасета стават 32. Това заяви заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев. Той благодари на цялото общество и на всички, които извършват ограниченията за ограничението на заболяването. По думите му без ангажираността на цялото българско общество не бихме могли да чакаме положителни резултати.

"За жал през юли и август е пикът на разпространяване на болестта. При разкриване на нови случаи със заповед на министъра на земеделието се съблюдава 200 км зона, в която се не разрешават всички действия в горите. Това са в това число лов, дърводобив, бране на гъби и туризъм. Всичко се прави превантивно, с цел да не може да влизат хора и да популяризират болестта на по-големи територии ", уточни заместник-министърът пред Българска национална телевизия.

Българска организация за сигурност на храните установи нови случаи на африканска чума по свинете в четири обитаеми места - землището на село Бистренци, община Девин, село Жерава край София и село Върбино. Добрев акцентира, че отрасловото министерството поддържа по-дълга опция за лов на диви прасета, както ловците оферират. В законопроект се предлага ловният сезон да се открие две седмици по-рано и да продължи след формалното му закриване, което е през втората седмица на януари.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР