С новите мерки очакваме да има стациониране на новите случаи

...
С новите мерки очакваме да има стациониране на новите случаи
Коментари Харесай

Кунчев за новото затваряне: За 10 дни ще се види тенденцията

С новите ограничения чакаме да има стациониране на новите случаи и да няма ново повишаване. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в изявление за предаването „ Тази заран “ по БТВ. По думите му е изчакано малко с въвеждането на новите ограничения в страната до понеделник, тъй като Националния действен щаб и здравните управляващи чести са били подложени на критика, че когато ограниченията се вкарат внезапно, това основава компликации на бизнеса.

„ Всяко скупчване на хора е рисково – колкото повече контакти, толкоз повече предаване на вируса. Пак идваме до това разпоредените ограничения ли ни пазят, или нашето държание на база на разпоредените ограничения. Каквото и да разпореждаме, в случай че човек не е уверен, че е належащо да се пази, резултатът ще е най-малък “, съобщи Кунчев.

„ Очакваме да реализираме в случай че е начало на понижаването – да минем върха на тази вълна, то най-малко да има стациониране на новите случаи и да няма ново повишаване. Дали ще стигнем, няма по какъв начин да пророкуваме. Ако успеем да го реализираме, може да минем и единствено от този интервал от 10 дни. Праг тази зараза сподели, че няма. Преди говорехме за до 60, до 120 и над 120 на 100 000 междинна заболеваемост. Сега приказваме за над 500, за над 800 на 100 000. Прагове няма, значима е наклонността – дали още се катерим нагоре, или сме достигнали пика на вълната и да стартира нормализиране. За 10 дни ще се види наклонността. След 10 дни няма да кажем, че сме завършили с Коронавирус, само че в случай че успеем да кажем, че стартира последователно нормализиране, това ще е добре. “, добави той
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР