С нови промени в Закона за обществените поръчки ще започне

...
С нови промени в Закона за обществените поръчки ще започне
Коментари Харесай

Обществените поръчки и Европейската прокуратура във фокуса на депутатите

С нови промени в Закона за публичните поръчки ще стартира съвещанието на Народното събрание в четвъртък, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Вносител на новите текстове е Министерски съвет, а те имат за цел да уточняват нормите и да ги приведат в сходство с европейското законодателство. Със законопроекта се предлага отпадане на присъединяване на външни специалисти при реализирания от Агенция по надзор посредством инцидентен избор. Предложението е вследствие на установените в практиката недостатъци. Липсата на задоволително експерти с нужните професионални познания и опит при поръчки със комплициран и характерен предмет и ниското качество на експертизата води до неефективност на инспекциите, считат вносителите.
 Сигурността на шведския парламент под опасност след хакерска офанзива Сигурността на шведския парламент под опасност след хакерска офанзива
Хиляди чувствителни документи са компрометирани при хакване на данни на шведската компания за сигурност „ Gunnebo “. Групата прочие..
Разширява се обсегът на и рамкови съглашения, които се квалифицират като основни. Цели се да се лимитират случаите на възможни отклонения от в началото подписания контракт.
В рамките на пленарното съвещание депутатите ще обсъдят и промени в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани със статута и пълномощията на европейските прокурори и европейските делегирани прокурори при следствие, наказателно гонене, обжалване и осъществяване. С оферти законопроект европейските прокурори и европейските делегирани прокурори се приравнява на статута на националните прокурори, с цел да извършват в цялостен размер пълномощията си.
Парламентът ще разиска и няколко законодателни начинания, свързани с смяна на така наречен капиталово поданство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР