С нови постижения се завърнаха габровските шахматисти от ШК Орловец

...
С нови постижения се завърнаха габровските шахматисти от ШК Орловец
Коментари Харесай

Денислав Иванов от Габрово е шампион на България по шах до 15-години, Йоан Велчев – медалист

С нови достижения се завърнаха габровските шахматисти от ШК „ Орловец 1997 “ от Държавното учебно самостоятелно състезание по шах, което се организира в границите на пет дни в Казанлък с уредници Българската федерация по шах и ШК „ Казанлък 21 “.

14-годишният Денислав Иванов стана първенец във възрастовата категория до 15 години и справедливо, без нито една загуба от 7 партии, донесе Купата и златен орден. С достижението си Денислав Иванов донесе и първата шампионска купа за ШК „ Орловец 1997 “ по типичен шах. В годините обратно Клубът е имал първенци по интензивен и блиц шах.

10-годишният Йоан Велчев, който се състезава във възрастовата група до 13 години, изненада по-големите и се класира в тройката, с бронзов орден, с 4 победи, две равенства и единствено една загуба от 7 партии.

С отличните си достижения Денислав Иванов и Йоан Велчев покачват своето ЕЛО надлежно със 118 и 115 точки единствено от това състезание.

Достойно беше представянето и на другите двама състезатели на ШК „ Орловец 1997 “ Иван Екимов и Михаил Панайотов. 6-годишният Иван Екимов беше на крачка от медала при 7-годишните и то едвам в третото съревнование, единствено на месеци подготовка. Той се подреди четвърти, с еднакъв брой точки с третия в класирането– 4 от 6. Михаил Панайотов зае достойното пето място от 20 деца в огромната борба при 11-годишните с 4,5 точки от 7.

Първенството, в което участваха габровските състезатели, е годно за ФИДЕ и за български рейтинг по общоприет шахмат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР