С нови, още по-високи цени на чадърите и шезлонгите, както

...
С нови, още по-високи цени на чадърите и шезлонгите, както
Коментари Харесай

Чадър и шезлонг на плажа скачат до небесата

С нови, още по-високи цени на чадърите и шезлонгите, както и повишаване на цените на плажните капанчета ще ни изненада идният летен туристически сезон. Причината е, че за 2 години инфлационния показател, с който се покачиха таксите на концесионерите на морските плажове, доближи 25%.

Тази седмица концесионерите ще изискат от Министерския съвет преразглеждане на договорите им за да се отстранен пределните цени на чадър и шезлонг, заложени в тях, оповестява БНР.

Още предходната година страната даде поръчка, че цените на наемите и концесионните такси ще вървят нагоре. За 2023 година покачването беше с 15.3%. Въпреки това концесионери и наематели на доста от плажовете съумяха да задържат цените на плажните услуги на възможно равнище.

За този сезон обаче страната изиска покачване с нови 9.5%. На част от плажните линии цените на чадъри и шезлонги са достигнали тавана заложен в договорите на концесионерите с страната. Сега те ще изискат да отпадне тавана на цените, с цел да могат концесионерите да компенсират идното нарастване на таксите.

" Всяка година индексират цените с инфлационния показател. За предходната година останахме учудени - афишират един инфлационен показател, а усилиха таксите с 15%. Тази година отново, на база на това, което е оповестено като инфлационен показател, подвигнаха с 9.5% ", разяснява пред БНР заместник-председателят на Асоциацията на концесионерите на морски плажове Николай Димитров. 

Възмутен от сериозното нарастване на концесионните такси на морските плажове е кметът на най-южната черноморска община - Царево, Марин Киров. Той напомня, че плажовете по крайбрежието на Царево пострадаха доста при огромното наводняване през септември предходната година. Обезщетения за вредите концесионерите не получиха от страната, само че пък за изненада тя им усилва концесионните такси.

Марин Киров дефинира това като " незаслужено и безогледно ". Когато страната усили таксата на концесионера, се основава серпантина от повишаване на цените, която не употребява никого, предизвестява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР