С нови около 5500 места ще се разшири Зелената зона

...
С нови около 5500 места ще се разшири Зелената зона
Коментари Харесай

Разширяват зелената зона в четири района на София

С нови към 5500 места ще се разшири " Зелената зона " в София. Това реши транспортната комисия в Столичния общински съвет. Предложението е на районните кметове на " Лозенец ", " Оборище ", " Възраждане " и " Красно село ", които акцентират, че това е волята на по-голямата част от жителите. Очаква се разширението да стане факт в края на юни.

София

Заради неналичието на надзор по паркирането в регионите " Лозенец ", " Оборище ", " Възраждане " и " Красно село " жители желаеха да се вкара зелена зона. До това решение се стигна след извършени публични разисквания и импортирани от районните кметове отчети в общинския съвет.
Зафир Зарков, общински консултант: " Ползите от тези зони в последните години като цяло се постановиха очевидно като един механизъм, който контролира паркирането и остава задоволително пространство за живущите да могат да паркират в такива зони. "
След разширението на зелената зона в регион " Оборище " ще се разкрият към 1000 нови места за паркиране.
Васил Цолов, кмет на регион " Оборище ": " Зелената зона се усилва в зоната сред бул. " Христо и Евлоги Георгиеви ", улица " Милко Бичев ", " Данаил Николаев ", " Ситняково " стигаща до улица " Черковна " и " Султан тепе ".
В " Лозенец " ще се разкрият най-вече места, близо 2200, откакто през октомври бяха обособени 3500. Те ще доближат до комерсиалния център в кв. " Хладилника ". Ред в паркирането ще бъде въведен и в регион " Красно село " сред булевардите " Иван Гешов ", " Пенчо Славейков ", " Ген. Тотлебен " и " Георги Софийски ".
Ана Премянова, гражданин на квартала: " Искам да има зелена зона, тъй като, като пристигна някой, няма къде да спре даже и за един час. По-добре да се заплаща. "
В региона се намират доста лечебни заведения и постоянно се постанова да се обикаля по 30-40 минути в търсене на паркомясто.

С въвеждането ѝ хората имат вяра, че нарушителите ще намалеят и ще бъде засилен контролът. Други обаче се оповестиха против превръщането на улиците в платени паркинги.
Лиляна Славова: " Откъде накъде вътрешните улици, които не са на булеварда, ще се заплащат? Аз това не мога да схвана? Зелена зона съгласно мен не би трябвало да бъде, тъй като с цел да има зелена зона би трябвало да подсигурят паркинги съгласно мен. "
В допълнение на това от Общината обявиха, че до края на годината ще бъде завършен и отворен буферният паркинг до метростанция " Васил Левски ". Ще бъдат построени още на бул. " Сливница ", в региона на Централна гара и в " Люлин ". На този декор от Центъра за градска подвижност споделиха, че ще разгласят социална поръчка за ремонта на 100 тротоара в София.
Румяна Милова, член на Управителния съвет на ЦГМ: " Съвместно с районните кметове ще бъдат определени кои тъкмо тротоари тъкмо да бъдат ремонтирани. "
От сдружението възнамеряват да стартират да заделят и по 2 милиона лв. годишно от приходите си, с цел да продължат да ремонтират тротоари в града. Предстои предлагането за разширение на зелената зона в четирите региона да бъде гласувано от общинските съветници през март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР