С нови мерки в Кипър целят да намалят риска от

...
С нови мерки в Кипър целят да намалят риска от
Коментари Харесай

Нови противопожарни мерки в Кипър

С нови ограничения в Кипър целят да понижат риска от експлоадиране на пожари, осведоми БНР. След многочислените и огромни огнени бедствия в страната през юли и август се разисква усилване на глобите за предизвикването им. Започва и замяна на електроенергийната мрежа в планинските региони, в най-опасните места за възпламеняване.

90% от пожарите на острова са породени от човешка интервенция, като една трета от тях са умишлени, разгласи Противопожарната работа данни за последните години.

Високата интензивност от пожари в страната през това лято дава индикации за „ злонамарени запалителни дейности “, сподели нейният представител Андреас Кетис.

След като завършат следствията за аргументите за експлоадиранията ще бъдат взети решения за спомагателни ограничения, да вземем за пример стягане на глобите за подпалвачи, съобщи президентът Никос Христодулидис.

В момента паленето на огън в горски и селски региони отвън избраните места е строго неразрешено и нарушаването се санкционира със затвор до 10 години или санкция до 50 000 евро, или и двете дружно.

Съществуват 475 рискови точки в електроенергийната мрежа в планинските региони, които могат да доведат до горски пожари, сигнализира Отделът по горите. Кабелите и оборудванията в рисковите места се планува да бъдат сменени до идващото лято.

Днес в действие е жълт код за температури от 41 градуса и червен код за заплаха от пожари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР