С нови 75 базисни пункта (0,75%) се вдига основният лихвен

...
С нови 75 базисни пункта (0,75%) се вдига основният лихвен
Коментари Харесай

Основната лихва в САЩ се увеличава с още 0,75%

С нови 75 базисни пункта (0,75%) се подвига главният лихвен % в Съединени американски щати. Решението беше оповестено от Управлението за федерален запас (УФР). Това е четвъртото покачване, с което равнищата се подвигат до 3,75-4 на 100.

Финансови анализатори напомнят, че това е най-високото равнище от януари 2008 година Те дефинират дейностите на УФР като най-резките от осемдесетте години на предишния век. Мерките, които освен Съединени американски щати, само че и други страни в света подхващат са за намаление на инфлацията.

В изказване след края на съвещанието на УФР се показва, че „ продължение на нарастването би било уместно за реализиране на задачата за връщане на инфлацията до 2 на 100 “.

„ При определянето на темпа на бъдещите нараствания ще вземе поради кумулативното стягане на паричната политика, закъсненията, с които паричната политика въздейства върху икономическата интензивност и инфлацията, както и икономическото и финансовото развиване ", прибавиха още от финансовата институция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР