С нови 200 долара се повиши цената на Bitcoin рано

...
С нови 200 долара се повиши цената на Bitcoin рано
Коментари Харесай

Bitcoin направи 75% доходност за три месеца

С нови 200 $ се увеличи цената на Bitcoin рано тази заран, с което за първи път от 6 месеца насам беше премината границата от 6000 $. Само от началото на май водещата цифрова валута е поскъпнала с повече от 15% или към 800 $, а за последните три месеца доходността е над 75%. С това пазарната й капитализация мина 105 милиарда $ - нещо, което не се беше случвало от 14 ноември 2018 година Засега съответни аргументи за повишаването не се показват, като най-дискутираното пояснение е обвързвано с пазарното държание на така наречен " китове ", които имат големи криптоактиви и посредством интервенциите им на пазара могат да въздействат на цените.

Скокът в цената на Bitcoin както нормално повлича и останалите криптомонети. Ethereum се покачва с 10% за последните 24 часа и към този момент се търгува покрай равнището от 180 $. С по 5% нагоре са LItecoin, EOS и Cardano. Общата пазарна капитализация на бранша към този момент е над 188 милиарда $.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Да знаеш по кое време да купува и продаваш

Макар че цената на Bitcoin е доста надалеч от рекордните си равнища от края на 2017 година, вложителите са имали опция да осъществят внушителна рентабилност от този актив през последните три месеца. Например в случай че някой е вложил 10 хиляди $ на 7 февруари, когато цената на биткойна е била 3395 $, то към днешна дата монетите му биха коствали 17.5 хиляди $. Това е рентабилност от 75% за интервал от 3 месеца и действително надминава множеството други капиталови благоприятни условия.

Друга криптомонета - Litecoin, обаче записва съвсем двойно по-голяма рентабилност. От 7 февруари до момента цената й се е повишила с цели 130% от 33.4 до 76.7 $. При Ethereum пък растежът в цената от 7 февруари до момента е 68.5% и също заслужава внимание.

По-различно е ситуацията, в случай че се вземат данните от началото годината. За този интервал при Bitcoin доходността е 60%, а при Ethereum - към 35%. Единствено при Litecoin наклонността е противоположна и растежът е по-голяма - 166% от 1 януари до 7 май.

На този декор третата по пазарна капитализация криптоваута - Ripple, намалява цената си с 17% от началото на годината и е без смяна за последните 3 месеца.

Прогнози за огромен растеж

Повишаването на цените на цифровите валути още веднъж разпали последователите на блокчейн технологиите да приказват за иден огромен скок в цената на Bitcoin. Агенцията за ръководство на криптовалути Trading Shot обаче прави борсов разбор на придвижването на цената на Bitcoin, като я съпоставя с повишаването пи златото от началото на 2000 година На тази база компанията прави съмнение, че в идващите 378 дни водещата цифрова валута може да усили цената си с 350%. Това би означавало цена от 21 хиляди $ в края на май 2020 година Не бива да се не помни обаче, че през цялата 2018 година се говореше по какъв начин такива стойности ще забележим още при започване на 2019 година, само че вместо това точно тогава бяха регистрирани едни от най-ниските равнища.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР