С нови 1420 храста и над 50 широколистни и иглолистни

...
С нови 1420 храста и над 50 широколистни и иглолистни
Коментари Харесай

Десетки нови дървета и стотици храсти обогатяват зеленината по Княгиня Мария Луиза

С нови 1420 храста и над 50 широколистни и иглолистни дървета се обогатява растителността по бул. " Княгиня Мария Луиза “, заяви шефът на Оперативна програма " Градини и паркове “ Стоян Алексиев. Озеленяването е част от плана за благоустройството на централната градска зона по оперативна стратегия " Региони в напредък “.     

Работници на общинското дружество заравниха терените в сектора от църквата " Света Петка “ до бул. " Източен “, обогатиха почвата с хумус, а по плана е построена и поливна система. Само върху 50 квадратни метра през днешния ден бяха засадени 250 храста от типа лигуструм и 30 броя форзиция, както и едно дръвче червен дъб. Сред плануваните за засаждане типове са също явори, липи, туи, лейландси и сребристи кипариси, хвойни и други Навсякъде се сее райграс. Като част от плана е облагородена и градинката от северната страна на " Княгиня Мария Луиза “  до кръстовището с бул. " Източен “, където в лехите общинска благосъстоятелност към този момент също е засадена нова растителност.

Алексиев акцентира, че са завършени короните на всички дървета. В целия сектор се е наложило премахването единствено на 5 броя: огромно дърво от типа полски явен в градинката " Света Петка “ – поради гниене и заплаха да падне върху пешеходци и автомобили; една дребна изсъхнала албиция и също дребна загнила липа, както и други две дървета, израснали върху канализацията на жилищен блок. Всяка санитарна активност се прави след експертиза и издадена от районния кмет заповед.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР