С новата услуга за подаване на жалби гражданите, чакащи на

...
С новата услуга за подаване на жалби гражданите, чакащи на
Коментари Харесай

Жалбите и сигналите също ще могат да се подават онлайн

С новата услуга за подаване на тъжби жителите, чакащи на гишетата може да намалеят доста.

© Юлия Лазарова Гражданите към този момент могат да подават тъжби, сигнали и да получават информация от съответната институция посредством Системата за несъмнено електронно връчване, оповестиха от държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ).

Заради изключителното състояние от ДАЕУ предлагат на жителите да " си приказват " с институциите онлайн и предотавт нови благоприятни условия за това. Преди седмица БОРИКА и " Евротръст " пуснаха безвъзмездни електронни подписи, а от предишния петък бюрата по труда започнаха да одобряват е-заявления от хората, останали без работа, тъй че да се постанова да вървят на гише.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Стъпка по стъпка

Сега от ДАЕУ осведомят, че на Единния портал за достъп до електронни административни услуги има основан специфичен бутон - " Сигнали, тъжби и оферти ", който води жителите до електронната форма за попълване и инструкциите по какъв начин услугата да бъде декларирана.

Тя дава опция за подаване на сигнал, тъжба или предложение по отношение на обслужването или организацията на работата на административен орган, организация, предоставяща публични услуги или лице, осъществяващо обществени функционалности.

Подател може да бъде всеки жител или организация. За да се съобщи услугата е належащо да има дипломиран електронен автограф (КЕП) или ПИК, публикуван на Национален осигурителен институт, както и да имате профил в Системата за несъмнено електронно връчване, обясвиха от ДАЕУ.

Препоръчана поща

Електронното връчване е система, която разрешава изпращане, приемане и запазване на е-документи за и от обществени институции, физически и юридически лица. Тя поддържа опция за уведомяване посредством e-mail и SMS.

Времето на изпращане и приемане на документа или известието и неговото наличие се удостоверява с дипломиран времеви и електронен щемпел на ДАЕУ. Така услугата електронна предложена поща съставлява еквивалент на предложената поща с противоположна квитанция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР