С новата система, по която ще работи спешният телефон 112

...
С новата система, по която ще работи спешният телефон 112
Коментари Харесай

Спешният телефон 112 ще приема автоматични сигнали и от камери за наблюдение

С новата система, по която ще работи незабавният телефон 112 в България, ще се обезпечи многоканално приемане на сигналите - освен с телефонно позвъняване, само че и посредством други начини за информиране за бедствия и произшествия, сподели през днешния ден шефът на Националната система 112 Цветомир Цеков, представен от БНР.

Сред новите способи за сигнализиране са видео позвъняване, засичане местоположението на подателя, връзка с интелигентни системи за наблюдаване, за следене на трафика да вземем за пример. Освен това информацията от приемащата система непосредствено ще бъде подавана към диспечерските пунктове на обособените незабавни звена (полиция, пожарна, бърза здравна помощ).

Ако предложенията за рационализация на системата бъдат утвърдени скоро от Министерския съвет новите функционалности ще проработят след към 3 години

През 2019 година към службите за незабавно реагиране са препратени малко над 1.4 млн. случая. Това е с 3.14% нарастване по отношение на 2018 година Приетите сигнали дневно са към 10 000, което е с към 400 по-малко от подадените през миналата година, сочат статистиката, показана през днешния ден, във връзка Европейския ден на телефон 112.

От признатите позвънявания през 2019-а 60% са за пожари, а над 20 на 100 са за разнообразни закононарушения срещу личността.

Единния европейски номер за незабавни повиквания 112 работи от 2009 година, като се употребява във всички членки на Европейския съюз, както и в други страни като Исландия, Норвегия, Швейцария, Украйна. Дори в Съединени американски щати и Канада обаждащият се на номер 112 се пренасочва автоматизирано към полиция, незабавна здравна помощ, пожарна или избавителен център.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР