С новата методика за изчисление на застрахователните обезщетения се стреми

...
С новата методика за изчисление на застрахователните обезщетения се стреми
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: Застрахователите ни са едни подписвачи

С новата методика за пресмятане на застрахователните компенсации се стреми да се реализира една предвидимост за самите застрахователи. това като цяло е позитивна концепция, само че би трябвало да кажем, че се бърза съмнително доста. Една такава методика е фундаментален труд и разбор, преждевременно е да се прави за 6-8 месеца. Въпросната методика е един целесъобразен документ. Тя не е наложителна за съда, може да постави долни граници, само че не и да ограничи съда, тъй като имаме европейски наставления, които са със напълно разнообразни числа. Това сподели в студиото на ФАКТИ ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров по отношение на плана за нова методика.

" Посочените равнища тук са доста ниски. Давам образец - в случай че единственото дете на едно семейство почине в злополука, с всички коефициенти родителите ще получат 70-75 хиляди лв.. Един автомобил коства толкоз, не може цената на живота на едно дете, което ще живее средностатистически 70 година, ще създава Брутният вътрешен продукт, ще заплаща налози, ще сътвори потомство - това не може да бъде оценено на 70 хиляди лв.. Има проучвания в Европа, че междинната цена на човешкия живот е към 1 млн. евро ", разяснява Тодоров.

" От една страна, в случай че желаеме по-високи компенсации, би трябвало да се съгласим да плащаме по-високи застраховки. Проблемът е, че нашите застрахователи не са същински застрахователи, те са едни подписвачи - една част да кажем, не може портфейлът ти да е 90% " Гражданска отговорност " - наложителна застраховка, а останалото - да нямаш диверсификация на портфейла. Всеки желае да продава по-нискорискови застраховки, само че това го вършат сериозните застрахователи. Когато си се вторачил в една губеща застраховка, тъй като тя е губеща, няма по какъв начин да очакваш, че пазарът ще бъде постоянен. Ниска е и застрахователната просвета на хората ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР