С нова заповед от тази вечер министърът на здравеопазването Кирил

...
С нова заповед от тази вечер министърът на здравеопазването Кирил
Коментари Харесай

Разрешиха и спортните състезания на закрито, и то с публика

С нова заповед от довечера министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев позволи всички спортни мероприятия на закрито, в това число и надпреварите.

Днес Ананиев анулира вчерашната си заповед и издаде на процедура същата, единствено че допълнена с две неща, отнасящи се до спорта. Първото е, че " считано от 10 юни се позволяват групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи, навън, с аудитория, при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал, при настаняване на феновете минимум през 2 седалки или при съблюдаване на отдалеченост от 1,5 м ".

Добавя се също, че от 15 юни към този момент " се разрешават групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи, на закрито, с аудитория, при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал и при настаняване на феновете минимум през 2 седалки ".

Това значи, че към вчерашното позволение за футболни мачове от Първа лига с аудитория, зрители вече може да има и на всички останали спортни прояви навън. Публика ще се позволява и на всевъзможни състезания в зали, спортни салони, басейни, фитнес зали и така нататък

След това предписание на министъра на опазването на здравето към този момент може да бъдат доиграни шампионатите на България по всички спортове на закрито, които не бяха прекъснати. По време на коронавирусната пандемия бяха прекъснати шампионатите по волейбол и баскетбол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР