С нова заповед на здравния министър се отменя карантината на

...
С нова заповед на здравния министър се отменя карантината на
Коментари Харесай

Отпада карантината на влезли у нас граждани на ЕС с изключение на 8 държави

С нова заповед на здравния министър се анулира карантината на европейски жители, които са влезнали у нас в интервала 20-31 май.

Въз основа на нея шефовете на районните здравни инспекции анулират със свои заповеди издадените наставления за слагане под карантина на хората, които са влезнали в България от 20.05.2020 година до 31.05.2020 година в това число, от държави-членки на Европейския съюз, от Сърбия и Северна Македония. Това се отнася за жителите, при които повода за слагане под карантина не е сбъднат контакт с лице, болно от Covid-19.

Допреди три дни всички влизащи бяха поставяни под карантина, само че това ограничаване падна и остана в действие единствено за жителите от 8 страни, в които има най-вече заболели с ковид - Англия, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Италия, Малта и Швеция. Сега карантината се анулира и за към този момент влезлите у нас в интервала 20-31 май, на които е била наложена карантина. Карантината при влизане обаче остава за гаржданите на осемте страни.

Под карантина остават всички хора, които в интервала от 20.05.2020 година до 31.05.2020 година са влезнали в България от Кралство Швеция, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия.

Всички, които влизат в България от тези страни, както и от всички трети страни, като се изключи Република Сърбия и Република Северна Македония, се слагат под карантина за период от 14 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е показало, че ще обитава, с наставление, издадено от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощено от него длъжностно лице.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР