С нова визия ще се сдобият улиците в карето между

...
С нова визия ще се сдобият улиците в карето между
Коментари Харесай

Ето кога колите се връщат на Иван Вазов

С нова визия ще се снабдят улиците в карето сред " Иван Вазов ", " Авк. Велешки ", " Цанко Дюстабанов " и  бул. " Христо Ботев " след ремонтите по плана на Европейската столица на културата за Тютюнев град. Община Пловдив разгласи социална поръчка  за планиране на реконструкцията и благоустрояване на общо седем улици. Това са " Иван Вазов " от колелото на гарата до пл. " Централен " и елементи от ул. " Авкс. Велешки ", " Г.М. Димитров ", " Одрин ", " Кирил Христов ", " Екзарх Йосиф " и " Кап. Андреев ". С Данък добавена стойност поръчката е за към 50 000 лв..

Офертите ще се отварят на 11 април, след което на определените компании се дават 40 дни период да показват абстрактен и механически капиталов план.  Реконструкцията ще стартира в най-оптимистичен случай в средата на лятото, откакто Националният институт за недвижимо културно завещание /НИНКН/  одобри  новата визия.  Това значи, че ул. " Иван Вазов " ще е напълно проходима за колите при започване на 2019 година. 

Добрата вест е, че ул. " Иван Вазов " ще бъде отворена напълно за придвижване и няма да става пешеходна, каквато концепция имаше в началото в общината. Това беше доказано преди няколко дни и от кмета Иван Тотев. В заданието са дадени два разновидността, които проектантите би трябвало да разработят и да предложат на възложителя. Първият е уличното платно да се повдигне с равнището на тротоарите, вторият - да се запазят съществуващите равнища на уличното платно и тротоарите. Паважът на уличното платно се резервира и след ремонта, а пешеходните пространства ще се оформят от нови вибропресовани плочки. Около чинарите ще има пейки, сходни на тези, които са направени към дърветата на ул. " Райко Даскалов ", известна като Малката основна. 

Реконструкцията планува и ново улично осветяване със стълбове, високи 9 метра, и лампи, които да пасват на архитектурата на ул. " Иван Вазов ". Сега улицата е двупосочна, само че е затворена сред ул. " Кап. Андреев " и " Екзарх Йосиф ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР