С нова умна система Кипър ще управлява и контролира градското

...
С нова умна система Кипър ще управлява и контролира градското
Коментари Харесай

Кипър въвежда интелигентни светофари

С нова " интелигентна " система Кипър ще ръководи и управлява градското придвижване. Транспортното министерство разгласи интернационален търг за над 7 млн. евро, в това число от европейски фондове, за нейното създаване посредством " интелигентни " светофари, съобщи БНР.

125 кръстовища в Никозия и Лимасол ще бъдат включени в новата умна светлинна система, планува оповестеният търг. Според изискванията му " умните " светофари би трябвало да бъдат конфигурирани до края на тази година.

Нововъведението обгръща съвсем 1/3 от съществуващите сега в Кипър 370 кръстовища, контролирани със светофари. Интелигентната мрежа ще има капацитет да свърже до 500 светлинно следени кръстовища в цялата страна.

С внедряването на новаторски технологии и ново съоръжение ще се модернизира и усъвършенства градската транспортна среда, ще се увеличи пътната сигурност, а също ще се избегнат негативните въздействия от трафика върху околната среда, споделиха от транспортното министерство.

Според него измежду преимуществата на новата интелигентна система за ръководство и надзор на придвижването е редуциране с към 30% на времето за пътешестване и закъсненията в градския превоз, понижаване на разхода на гориво с близо 10%, съкращаване на замърсяванията от колите с към 15%.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР