С нова детска ясла за 120 деца почти се сдобиха

...
С нова детска ясла за 120 деца почти се сдобиха
Коментари Харесай

Хората от Съдийски извоюваха нова ясла и кухня СНИМКИ

С нова детска ясла за 120 деца " съвсем " се снабдиха живеещите в квартал " Съдийски ". Тя ще бъде издигната на мястото на незавършена детска градина на ул. " Стоян Михайловски " 12.

Това бе решено единомислещо на заседание на хората от квартала, на което участваха кметът на " Централен " Георги Стаменов и зам.-кметът по обществените действия Георги Титюков.

Кметът на " Централен " предложи преди този момент различен вид - на мястото на незавършената детска градина да се направи дребен парк, а към настоящата в този момент градина, в квартала да бъдат направени две групи за ясла.

Децата ни няма къде да вървят на ясли! Имаме си три занемарени градинки - не ни би трябвало четвърта, дадоха отговор от квартала.

" Синът ми, който в този момент гледа деца, през 1977 година ходеше чак до детска градина на ул. " Богомил ". В онази съборетина там в този момент са внуците ми. Ето го внучето ми - умряло е от мраз, до момента в който се върне тук! Докога ", попита една от дамите пристигнали на срещата.

Друга майка напомни, че преди дни за 3 места в детска ясла в различен квартал, са кандидатствали 43 деца. Имаме задоволително деца, с цел да напълним новата забавачница, безапелационни бяха хората от " Съдийски ".

На събранието бе и живеещият тук арх. Христо Стоилов. Той потвърди, че при терен от 3 000 кв. м. и при правилник от 25-20 кв. м. за дете, в съществуващото детско заведениие няма да има място за още две групи. Не и на този терен.

" Нали регламентите са за това - да се съблюдават ", акцентира арх. Стоилов.

От " Централен " предизвестиха, че тяхното предложение за две нови групи може да се реализира до края на годината, а градежът на нова ясла плюс детска кухня от кота нула (недовършената ще бъде разрушена) за същото време най-вече да се снабди с подготвен план.

Той ще коства най-малко 60 хиляди лв.. Финансиране на строителството ще се търси по-късно.

" Най-рано до 2-3 години ще бъде заваршена тази ясла. Искате ли това ", попита кметът Георги Стаменов.

Всички гласоподаваха " За " нова детска ясла. И получиха заричане да я имат до 2-3 години при към момента неразбираемо чий мандат. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР