С нова детска площадка разполагат децата в пловдивския район Южен.

...
С нова детска площадка разполагат децата в пловдивския район Южен.
Коментари Харесай

Нова детска площадка откриха в пловдивския район Южен

С нова детска площадка разполагат децата в пловдивския регион " Южен ". Съоръжението, намиращо се в междублоковото пространство сред улиците " Димитър Талев ", " Петър Стоев ", " Петър Васков " и " Петрова равнища ", бе откирот публично през днешния ден от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на региона Борислав Инчев.

Детската площадка се простира на повърхност от 240 квадратни метра и дава отговор на всички условия за сигурност. Площадката е оборудвана с пързалка, люлки и други уреди за игра, като под уредите е положена ударопоглъщаща настилка. Поставени са още пейки и ограда.

Това е 11-та подред детска площадка, открита единствено за последните 3 години в регион " Южен ". През тази година пък ще бъдат открити още две подготвени, както и ще бъде построена още един детски ъгъл сред улиците " Тодор Александров " и " Дрин ".

Въпреки че Борислав Инчев е единственият кмет на регион, който не е от ГЕРБ, Иван Тотев посочи положителното взаимоотношение сред двамата. По последни данни точно " Южен " е най-големият и оживен регион в Пловдив.  " Смятам, че е колегиално и правилно да работим 4 години дружно и до края на мандата да създадем всичко допустимо да запазим екипа, с който стартирахме след изборите през 2015-та. Показахме, че в последните години не се гледа въобще кой от коя партия е, не се разделят хората, а се оказва помощ там, където би трябвало и се прави всичко допустимо да работим дружно и да се резервира този екип до изборите. Ние ще бъдем по този начин до предизборната акция ", безапелационен бе кметът на Пловдив, като употребява случая да благодари за работата на сътрудника си в регион " Южен ".

От думите на кмета стана ясно, че през предходната седмица са отпуснати 850 000 лв. за учебно заведение " Стоян Михайловски " в региона, а през есента се чака да бъде направена първа копка на нова детска градина на бул. " Александър Стамболийски ". От Община Пловдив ще се опитат да обезпечат средства и за довеждане докрай на спортните площадки на учебно заведение " Димитър Талев ". Работи се още и по плана за улица " Даме Груев ", която има голяма потребност от ремонт. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР